Malzemeler: 3 adet orta boy patates Yapılışı: Patatesleri kabuklarını soyup haşlayın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra patatesleri bir kaba alın ve blender ile ezerek püre haline getirin.1 yumurtanın akını ayırın. Kalan 1 yumurtayı ve yumurta sarısını püreye ilave edin. Un, galeta unu, tuz ve karbonat ilave edip karıştırın. Karışım sıvı kalırsa bir miktar daha un ilave edin. Yağı bir tavada kızdırın. Bir tabağa bir miktar galeta unu hazırlayın. Ayırdığınız yumurta akını bir kapta çırpın. Elinizi ıslatarak karışımdan parçalar koparın ve önce yumurta akına sonrada galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. |
dosthane
27 Haziran 2010 Pazar
kroket
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder